Sprzet gastronomiczny uzywany poznan

W ostatniej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w różnego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, a bardzo użytecznych i zatem o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do krojenia wszelkiego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę zacząwszy od miękkiej aż po prostą. Wielofunkcyjność jej budzi, iż istnieje potrzebnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto i żeby była na siedzenie w nazwach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może i zachodzić w zespół wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest znacznie odpowiednim sprzętem, bowiem w małym okresie istnieje w stopniu pokroić dużą kwotę produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego godzina i szybkość, którą wymagał wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do cięcia jednego produktu np. sera. W wszelkim jednak przypadku obsługa krajalnicy jest łatwa i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest przystosowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie przeprowadza się grawitacyjnie, więc bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W wypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi dopięta na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do celu, inaczej nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przypadkiem prawdopodobnie istnieć ostatnie, że każde powierzchnie maszyny, jakie mają kontakt z krojoną żywnością są zrobione z produktów nierdzewnych. Drinku z najważniejszych elementów jest nóż i ważne, żeby był dokładnie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cesze jest właśnie niskie, iż nie wymaga żadnych narzędzi.